30. mai 2010

Søndag

Søndager er kirkedager for oss. Helt tilfeldig kjørte vi forbi en Vineyard menighet i en forstad til Pretoria for en uke siden. Jeg visste ikke at dte var Vineyard i Pretorie (jeg vet det er en 3-4 stk i Johannsebrug, men dit er det altfor langt). Deror snakket jeg med Martie, og vi ordnet en tur dit.

Vår fantastiske sjåfør Jo-Marie har hengt rundt med oss i hele dag, fra kl 0750 da hun ringte på døra vår og fikk en kopp kaffa og bolle sammen med oss før vi dro. Deretter bar det videre til Centurion Vineyard for gudstjeneste som startet kl 09:00!!!!!!! Først og fremst ble vi imponert over lokalene som er bygget helt og holdent på dugnad. Det er et ganske stort område som består av flere bygninger, og et ganske alminnelig møterom. Lovsang og tale var som å være i vår egen Vineyard, med en liten SA-twist. Jo-MArie var med og det var veldig koselig.

Etetrpå dro vi til Centurion Mall - og alle SA-adoptanter: Det er et "must"! Det er riktignok en del lenger å kjøre dit enn til Menlyn, men du verden for et senter. Senteret er temmelig stort, men ikke like stort som Menlyn. Butikkene er plassert ute og inne, og det føles som om du går i en liten by med gågater. Senteret ligger rett ved en innsjø og da vi satte oss ned for å spise lunsj hadde vi panoramautsikt over "Swan Lake". Shopping ble det i grunne lite av, bortsett fra CUM som vi egentlig var der for. Lillesøster hadde bestemt seg for at dette ville hun ikke, og både hun og Samuel viste seg fra sine verste sider samtidig. Jammen godt Jo-Marie har vært AuPair for en skokk med unger....

Samuel har fortsatt nedtelling til avreise og han kunne lykkelig konstantere at det bare er 5 dager igjen. Altfor kort, spør du meg, men vi har en spennende uke foran oss. I morgen skal vi til Zoo igjen, på tirsdag har vi et møte med sosialarbeideren som har saken til Cecilia, på onsdag skal vi ha en full dagstur som inkluderer besøk på Samuels barnehjem Door of Hope i Johannesburg, Cecilias barnehjem i Dobsonville i Soweto, samt rundtur i Soweto med besøk på en lokal shabena (kafe), Nelson Mandelas hus, Desmond Tutus hus etc. Det blir en spennende dag, men for å "overleve" som voksne skal diverse bestikkelser til barna kjøpes inn. Lillesøster kan ikke utstå å være på reise, og Samuel synes ikke den turen blir særlig morsom heller - men med tre uker tilrettelagte aktiviteter for barn, så bør det være en voksendag...

På torsdag skal vi ha møte med Heidi fra ABBA, samt på ambassaden for pass til jenta vår. Fredag er det avreise - og vi håper på stort oppmøte på flyplassen. Ankomstidspunkt etc kommer vi tilbake til. Men vit at dere er alle hjertelig velkommen!


Posted by Picasa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skriver opp tipset bak øret ;o)

Jeg må ærlig innrømme, at jeg har sååå lyst å møte dere på Gardermoen! Det har jeg faktisk drømt om siden vi kom hjem for tre år siden... Men den gangen orket jeg ikke tanken på å reise opp igjen etter to uker hjemme... Men jeg tenkte, neste gang - JA, neste gang!!! Og nå er neste gang kommet ;o)
Nyter hvert blogginnlegg dere skriver, deilig mimring og drømmer om framtiden ;o)
Kos dere de siste dagene som er igjen!
Helene

Anonym sa...

Så å fin blå huske , Samuel, vi skal ta en husketur hjemme også, momo liker å huske, kanskje Leopold blir med? I går satt han i "rickshawen" - sykkeltilhengeren - sammen med Vendela mens hun syklet dem hjem.
Klemmer til alle 4
fra momo :D