18. mai 2010

Hun smiler



Forventningsfulle travet vi av gårde i retning roseparken i morges. Vi hadde lovet Samuel pizza på den koselige restauranten som ligger i sentrum av parken. Han så fram til det, men aller mest så han fram til å få leke på lekeplassen. Lille prinsessa skulle prøve vogna for første gang.

Prinsessa lå som en prinsesse skal; kongelig, hun sov dessuten godt og hun hadde nok ingen ert under rumpa. Storebror løp som en virvelvind gjennom parken og kunne konstantere at det ikke lenger var noen kafe i roseparken, og at pizzaen derfor måtte inntas et annet sted. Mor og far som har vært der før synes igrunnen at parken hadde forfalt en smule og en rekke uteliggere lå på benkene rundt omkring. Men lekeplassen var inntakt, og Samuel fikk svingt seg i huskene, i karusellen og i klatrestativet. Han synes også det var glimrende å få spille fotball på stor gressplen. Snuppa sov seg gjennom det hele og våknet ikke før vi stod ved Abbas kontor for en introduksjon til et arbeid som de kaller for "Sheriat - uplifting SA women"

Underveis i arbeidet med de vordende mødrene oppdaget Abbas folk at kvinnene vendte tilbake til samme skjebne som tidligere De utviklet derfor et arbeidstreningsprogram som skulle hjelpe kvinnene til et bedre liv. Kvinnene jobber med alt fra baking, perlekunst, søm og hårting. Disse produktene selges så til kafeer, småbutikker og adoptanter. Mange av gavene til dere hjemme er fra dette arbeidet.

I løpet av dagen har Samuel utviklet storebrorgenet. Han har vært trøster, håndtlanger og lekekamerat. Han har til og med irettesatt de andre gutta her på huset da de bråkte litt for mye rett utenfor soveromsvinduet vårt. Snakk om skikkelig godt storebroremne!!!

Prinsessa har også store deler av dagen i dag sittet tett inntill pappa eller mamma, men etter ettermiddagssoven oppdaget vi forandringer. Nå ville hun leke! Hun kastet seg ut i det og har prøvd både huske og sklie, lego og biler...og midt oppi alt ble vi belønnet med store, frydefulle smil og en forsiktig latter. Stort bedre enn dette kan det ikke bli!
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så koselig å lese det dere skriver. Så synd at Roseparken forfaller og blir bosatt av uteliggere... Vi hadde mye moro i den parken med gutta. Artig å se bilder derfra igjen. Så god og omtenksom storebror er, heldige C som har en så fin storebror!
Retten i morgen? Lykke til!
Kos dere videre i deilige SA!
Helene

Morten_H sa...

Kjære dere, så godt å se at det går bra med alle fire! Kos dere i vintervarmen!

Mariannes blogg sa...

Gratulerer så mye!
Det er kjempehyggelig å lese om det dere opplever, og jeg må si meg enig at amuel er en flott storebror!
Kos dere masse!
Varm hilsen fra meg:)

Mariannes blogg sa...

Samuel skulle det selvfølgelig stå;)

Unknown sa...

hallo alle fire: Momo. Reza og Leopold tenker på dere, særlig sistnevnte, han vil ha morgenturen, og tar den gjerne i det sydafrikanske klimaet ... har satt i gang en strikketing til C klemmer :D

Dreamgirl sa...

Kjempekoselig å få høre litt om hvordan det går. Dette er virkelig en prinsesse som har vunnet hele kongeriket!

Nyt dagene og hverandre:-)

Anonym sa...

Rørende å lese! Lykke til i retten!

- Kris.