30. mai 2010

Aktiviteter for en regneværsdag

Vi sjekker jo jevnlig værmeldingen, og i går var det meldt om ganske kraftig regn utover ettermiddagen og kvelden. Da bestemte vi oss for at det måtte være tid for Cecilias første bollebaking. Vi dro avsted til Hatfield for å kjøpe gjær (her på Eastwood har de ikke gjær).

Vel hjemme igjen begynte det å skye over, så mor satte en bolledeig i en fart og inviterte nabobarna med inn for å være med å bake. Dessverre ville de ikke. Jeg har en sterk mistanke om at bollebaking ikke er det helt store i Nederland. Jeg husker fra da vi bodde der for en del år siden at barna så storøyd på oss da vi laget pizza fra scratch...

I alle tilfelle, vår barn var med på leken. Cecilia så først nokså forundret på oss, før hun fant ut at bolledeig også kunne spises (se bilder). Etterhvert ble det da en bolle ut av det, som fikk sin helt egen plass på stekebrettet så den ikke skulle blandes med de andre.
Samuel stappet sine boller fulle av rosiner, og de fikk også sin egen plass, slik at de skulle kunne jenkjenens. Samuel trallet og sang på en bollebakesang han tydeligvis har lært i barnehagen.

Da bollene var ferdige tuslet vi rundt til alle leilighetene og delte ut ferske boller. Nederlenderne så litt skeptiske ut, men de tok i mot. Da vi prøvde å forklare at det ikke var rundstykker men "sweets" som godt kunne spises sammen med en kopp kaffe, så de enda mer skeptisk ut. I dag har vi ikke møtt dem, så jeg vet ikke riktig hva de synes.

Våre svenske, nyerhvervede venner synes det var hyggelig - for de vet jo klart hva "bullar" er for noe. Men i vår stue ble det virkelig bollefest, og lillejenta likte det virkelig godt!!!




Posted by Picasa

1 kommentar:

Anonym sa...

Artig med bilder fra Cecilias første bollebaking...
Fortsatt ikke sett noe til nederlenderne??? hehe, lo godt for meg selv nå ;o)
Helene