28. mai 2010

Hva i all verden er galt med norske kuer?














ADVARSEL: Bør ikke leses av sarte, norske sjeler som mener at norsk kjøtt er det eneste saliggjørende

Nesten uten unntak har vi grillet hver kveld siden vi ankom Sør-Afrika. Vi har grillet biff, kylling, koteletter, pølser, strutseburger...You name it! Felles for alt kjøttet har vært at det har smakt helt utsøkt. Det er mørt og saftig, og er simpelten de aller beste råvarene vi noengang har hatt på grillen.

Så da er det virkelig nærliggende å spørre seg hva norske kuer (les: bønder?) gjør galt med kjøttet. For norsk kjøtt er ofte seigt, og ikke minst tørt. Vi kunne selvsagt også skrevet noe her om andre produkter fra kua, som f eks melk, ost, youghurt etc - for det smaker også adskillig bedre her nede, og utvalget er jo helt enormt.

I kveld har vi igjen kost oss med grillmat. Våre nederlandske venner introduserte oss for en ny variant av kylling som falt i god smak. Kylling marinert i pindakaas (= peanøttsmør). Nam-Nam!

Cecilia blir stadig tryggere sammen med oss, og vi koser oss sammen med henne. Hun har et smil som kan sjarmere selv et steinhjerte. Hun er simpelten deilig! Storebror savner Norge, vennene sine i barnehagen og familien. Han teller ned dager til avreise. Vi voksne lider ikke av spesiell hjemlengsel, vi kan godt være en stund til - til huset hjemme er ferdig f eks?
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Kusine Marianne sa...

Vet ikke så mye om bønder og biff, men er stadig innom og leser her i bloggen - og blir varm i hjertet :-) Vi gleder oss så med dere!

Unknown sa...

man kan undres, hvem er de mest lykkeligste fe og folk ?momo

Dreamgirl sa...

Mmmmm....peanøttsmør! Høres deilig ut:)