25. mai 2010

Pretoria Zoo i dag

I dag har vi brukt deler av dagen i Pretoria zoo, som er ranket som en av de absolutt beste dyrehagene i verden. Og den var virkelig fin. Man får følelsen av å gå i en park, og man går bare rundt og koser seg hele dagen og ser selvsagt masse fine dyr. Alle dyr som er verdt å se, kan man se her. Bare ikke isbjørn og de typiske nordiske dyrene da :)

Det som gjør hele besøket så spesielt er at dens beliggenhet.

Litt bakgrunnsstoff: Sentrum i både Johannesburg og Petroria er "overtatt" av fattige fargede som forsøker å tjene til livets opphold. Fattigdommen her i sentrum preger bybildet - Alt er slumpreget, skittent og forsøplet, folk som selger ting på gata overalt, voldelige gjenger. Man skal overhodet ikke bevege seg utendørs som turist i disse strøkene til noe tid på døgnet. Derfor ble vi kjørt til dør og ble hentet ved døren. Det er trist at to av Sør-Afrikas byer er blitt ødelagt av vold og kriminalitet. Denne gang har vi snakket med mange sør-afrikanere om dette og alle sier det samme. Ingen av de vil frivillig bevege seg eller kjøre bil i nærheten av sentrum etter mørkets frembrudd. Etter å ha sett mye mer av sentrum, forstår jeg deres utsagn...

Midt i dette ligger Petroria Zoo som en slags Edens Hage. Idyllisk, rent og pent med en hyggelig og god atmosfære. Her er det trygt og godt og barna kan løpe litt rundt og hele oppholdet blir en avslappet, behagelig og hyggelig affære. Det virker også som at dyrene har det bra, siden de alle har god plass. Det er virkelig den råeste dyreparken vi har besøkt.

Endelig fikk Samuel sett afrikansk Bøffel i dag. Samuel er veldig imponert over Bøfler siden de kan vinne en fight mot løvene. Vi så forøvrig både løve og tiger. Samt det skjeldne dyret Okapi som gutta i Kongo opprinnelig ble beskyldt for å forsøke smugle ut av Kongo... Okapien har forøvrig så lang tunge, så den vasker øynene og ørene med den...

Cecilia satte stor pris på å få se alle dyrene. Hun har nok aldri sett dyr tidligere, og ble veldig oppslukt av å studere alle dyrene. En av hennes store favoritter var slangene. De som hun ga mest respons på var selvsagt de største og de som er mest giftige av de alle - Ulike Cobra-slanger, Svart Mamba og Anakonda (som ikke er giftig, men dreper/spiser folk allikevel i Amazonas).


Vi fikk også endelig studert flodhest. De vi har sett på safari lå alle og sov, men disse her var våkne og dukket opp med jevne mellomrom for å få puste. Kjempekult.


Litt kos og lek på gresset var populært etter at piknikkurven var tømt.

Barna fikk også med litt seksualundervisning av apekattene. Riktig så fint :)

Det har vært en riktig så fin dag. Begge barna har fått sove en god stund etter vi kom hjem, og en komplett familie kunne dermed være med på kveldens grillfest. Vi griller stort sett hver kveld med alle som bor her, og det er riktig så koselig.

Vi koser oss som familie, og blir stadig mer kjent med Cecilia. Cecilia er virkelig ei god jente, som også er herlig sta og bestemt. Hun tror nemlig at familien fikk en ny sjef da hun kom til oss. Hun kan jo alltids prøve å overbevise oss om det...
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Mariannes blogg sa...

Så masse flotte bilder!
Dere har det helt herlig, det forstår jeg:))
Koser meg med alle innleggene deres!
Klem fra Marianne:))

Anonym sa...

Så fint det høres ut til å være i dyreparken, dit vil vi neste gang ;o)))hehe...
Kom til å tenke på da vi var i Pretoria, vi gikk en tur laaangt bortenfor Elstree... og der merket vi fort at "her er det lite trygt". Følte oss litt "forfulgt" av en merkelig fyr... Vi kom oss fort hjemover igjen! Man skal virkelig ikke bevege seg hvor som helst der nede... Pass på dere selv og barna! ;o) Og kos dere videre! Cornelia; litt mer shopping æ, kom igjen!!!
Helene

Unknown sa...

wenn jemand eine Reiae tut, so kann man er was erzahlen :) momo

Beathe sa...

Jeg sluker alle innleggene deres. Flotte bilder og skildringer! Kos dere videre!
Smil fra Bea