22. april 2007

Safari i Pilansburg nasjonalpark

Blikkskur i slumstrøkene:
Vi koser oss i poolen:

Vakker solnedgang i Pilansberg:
ingen elg, men sebra i solnedgang:

Hvitt neshorn, fredelig gresseter:

Mett og god gepard:

Fornøyd safariman:

Kriger fra Zulufolket:

Xhosa eller Zuluer lager perlearbeider:

Modig maur spiser larve:

Hei kjære venner og famile. Nå er safarien unnagjort for denne gang. Dette var en utrolig flott opplevelse. Kort skal vi oppsummere helgas liste over ville dyr:
Mange Elefanter, mange Sebra, Hvitt Neshorn (alle disse artene med små babyer), giraffer, villsvin, Nyala, bushbuck, kudu, vannbukk, rødbukk, klippspringer, steenbok, suni, tsessebe, wildebeest (Gnu på norsk), impala, springbukk, hyene, kameleon, gepard, 4 løver, kobraslange, mygg, flaggermus, diverse ugler, harer, villhøner og andre fugle og dyrearter vi ikke husker i farten.

Med andre ord, så var safarien en stor suksess. Vi har ute på safari-tur lørdag kveld og søndag morgen. Det aller største var selvsagt da jeg (gubben i huset) var den som plutselig fikk se en gepard. Det finnes 6 av disse i denne nasjonalparken så sjansene er mikroskopiske for å se en slik en. Jeg så den på en 300 hundre meters hold, og den endte til slutt opp 5 meter unna bilen vi satt i. Den hadde tydeligvis akkurat spist for denne var meget stor i magen.
Neste storhet var da vi fikk se 4 hunn-løver som akkurat hadde drept en Gnu, og var i gang med å spise denne. Utrolig tøft å høre løvens brøl!

Videre var det selvsagt stor å se neshorn med barn, elefanter, giraffer og sebraer. Dette er jo typiske afrika-dyr som man bare må se.

Lurte du på hvilke dyr "the big 5" er så er det altså, elefant, løve, leopard, afrikansk bøffel og neshorn. Betegnelsen kommer fra at disse er de farligste å jakte på.

I morgen blir vi foreldre på ordentlig. Dette blir skikkelig spennende, og vi er igrunn glad for at vi hadde så mye å gjøre og oppleve disse fire dagene før overtagelsen. Vi gleder oss utrolig og er selvsagt veldig spente.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Der var den jo... som bestilt- bloggen altså. Alle gode tanker og blessings til dere i morgen. Hva med et mms bilde på mobilen? pliiiiiiis a.....

Vic

Anonym sa...

Vil bare ønske dere masse lykke til i morgen!

Anonym sa...

Gode tanker til dere alle tre i dag! :-)

Anonym sa...

Vi er superspente på å høre hvordan dagen i dag har vært. Tenker masse på dere. Gode klemmer fra Elsabet, Andreas og Daniel