3. juni 2010

Siste hele dag i Sør-Afrika














I dag har vi vært på den norske ambassaden her i Pretoria og fått pass til lille Cecilia. Så da er alt det formelle i orden, og vi kan nå snu snuta hjemover.

Det har vært 3 spennende uker her i Sør-Afrika hvor vi har opplevd mye og sett mye og sett mange dyr. Det siste har vært til stor glede for begge barna. For den som har god tid, har vi mange hundre bilder som kan ses på. Takk til foto-venn for lån av telelinse på turen.

Vi er forøvrig luta lei grillmat, siden vi har grillet stort sett hver eneste kveld. Det har vært koselig, veldig sosialt og ikke minst veldig godt. Av eksotisk mat har Struts utpekt seg som taperen. Struts er litt seigt og har en søtelig og litt merkelig smak som norske ganer ikke er vant til. Det går an å spise struts, men er absolutt ikke vår favoritt.

Ellers må vel Antilope være noe av det bedre man kan få her i Afrika. Nydelig smak og konsistens. Krokodille er som kylling og kudu er litt som elg, himmelsk hvis det tilberedes på rett måte.

Cecilia har en fantastisk humor, et godt glimt i øyet, og har vist seg å være utrolig sta. Dette er jo kjempebra, og vi må jo bare lære henne å bruke staheten på en god måte. Ellers elsker hun å synge både dag og natt.... Har en tendens med å "våkne" midt på natten, synge for full hals en time eller to for så å sovere videre. Så her skrikes det ikke, men det (lov)synges om natten. Hun har forøvrig også fantastisk rytme i kroppen, som sin storebror. Hun klarer å klappe med på ganske så avanserte rytmer og dette gleder fars hjerte stort.

Vi er veldig takknemmelige over å ha fått to så utrolig herlige barn.

Språk - Hun lærer fort og kan vel allerede si rundt 15 ord. vi kommer på i farten: Mamma, pappa, "Amuel", ja og nei. Mest NEI forøvrig. Ellers sier hun nese og øre, mjau, bæ og mø, tittei, borte og hei.

Angående språk - Samuel har måttet forholde seg til hele 7 språk her nede: norsk, svensk, dansk, engelsk, nederlandsk, tysk og Afrikaans. Han har blitt god på å forstå svensk og dansk og en god del engelsk - Flinke gutten!

Han har forøvrig tellet ned til avreise, og er nå i gang med siste nattesøvn før turen går hjemover.

Det er deilig å være her, og vi har hatt det fint. Men det blir nå deilig å komme hjem til egne hus!, egen seng og ikke minst oppvarmet bad. Varmekabler er digg!! Vi gleder oss også til å komme igang med vanlige rutiner og er takknemlige over at vi har totalt 10 uker sammen som familie uten noen forpliktelser. (Unntatt oppussing av nytt hus da).

Alt er nå pakket ferdig og reisen starter fredag 4.6 kl 14:30 og vi ankommer med Lufthansa fly fra Frankfurt på Gardermoen lørdag kl 09:35. Vi har et langt og slitsomt døgn foran oss, men vi håper at det er mange som møter oss på flyplassen. Vi kan love dere at dette er en fin og spesiell opplevelse både for oss og for de som tar oss i mot.

Rundt 200 personer har fulgt denne bloggen til daglig i løpet av turen, og vi takker for følget så langt. Vi kommer med mer oppdateringer etter ankomst i Norge
Posted by Picasa

9 kommentarer:

Anonym sa...

Håper dere får en god sistenatt i Pretoria. Og nyt de siste morgentimene i SA! Jeg har kost meg med alt dere har skrevet, og nyter hvert bilde dere har delt.
Håper reisen hjem går knirkefritt, og at dere ikke får forsinkelser i Frankfurt ;o)
Vi satser på å flagge på Gardermoen, gleder oss alle fire!
Takk for alt dere har delt!
Helene & gutta i halden...

Anonym sa...

Heihei, tante, onkel og de to søte søskenbarna mine! :-) Jeg har lest bloggen deres siden dere skulle hente lille Cecilia, og har fulgt med på den spennende reisen deres. Nå gleder jeg meg til å møte lille Cecilia, hun ser så skjønn ut på alle bildene! Lykke til på hjemreisen! (har lagt igjen kommentar for første gang. Er ikke så flink til det nei ;-))
Hilsen fra Silje

Janne sa...

For en fanastisk reise dere har vært med på,
-også for meg som jo ikke kjenner dere, men som er heeelt i begynnelsen av adopsjonskarusellen.

God tur hjem og takk for at jeg har fått
"være med" dere på tur = )
Nyyyt siste dagen i SA!!

Mariannes blogg sa...

God tur hjem!
Håper dere får en flott reise hjem og en herlig mottagelse på Gardemoen! Skulle gjerne vært der med flagg jeg og :))
Takk for alt dere har delt, det har vært en fornøyelse å lese!
Klem:))

Beathe sa...

God tur hjem!!! Takk for alle glimtene inn i deres nye liv som en familie på fire. Jeg har fulgt bloggen deres helt siden dere hentet Samuel. Da var vi helt i startgropen på vår prosess. Tenk som tiden går, og snart skal forhåpentligvis vi blogge om vår store reise! Håper vi treffes på "orntli" en dag! God klem fra Beathe

Anonym sa...

Kjære alle 4:
Tusen takk for bloggen deres. Har vørt fantastisk å kunne følge dere på den store reisen.
For hvem skulle vel være i kirken - om ikke presten? Så momo har vørt med hele tiden, og nå gleder undertegnede og hele familien til dere kommer - dere blir mottatt med åpne armer :D God og trygg reise. Kjærlige klemmer fra masenmomo

Ann Kristin sa...

God hjemtur, nå sitter dere sikkert på den største flyreisen i ruta deres å lykke til så gleder vi oss til nye oppdateringer :)

Mr and Mrs Lorentzon sa...

Vilket fint familjfoto!

Vi är tacksamma för er och for att ha fått lära känna er så här på en vecka!
Esther har verkligen njutit av att ha en låtsas storebror - Samuel är så härlig och har varit jättego mot henne, även när hon inte förtjänade det!

Tack för all mat, både på restaurang och till köksförrådet, samt allt annat.

Hoppas på att vi håller kontakten! Om ni är i södra Sverige någon gång, eller vi i Oslo, så måste vi ju träffas igen! Någon gång kommer lilla Sylvia nästan i kapp Cecilia i utvecklingen - de skiljer ju trots allt bara 3 månader de emellan!

Ha det så fint, och var välsignade hela familjen!

-Katie

Eva sa...

Vil bare si takk for at vi har fått fulgt dere på ennda en fantastisk reise til vakre Sør- Afrika! Har hatt stor glede av å mimre tilbake når jeg ser bildene og leser om Pannekakehuset, pilanesberg og ikke minst når dere fikk Cecilia! Deilig å også kunne glede seg til en ny SA om forhåpentligvis ikke så alt for lenge....
Hilsen Eva (Amelia)