8. juni 2010

Move that bus! Move that bus!

Da er tiden endelig inne for å invitere dere inn i vårt velsignede univers.

Da vi fikk beskjed om at vi hadde blitt foreldre igjen, hadde vi nettopp kjøpt og overtatt et nytt hus som trengte full overhaling. Ikke en centimeter kunne være uberørt av full fornyelse. Det var et spontant kjøp som vi overhodet ikke hadde planlagt. Huset ble bygget av en gammel dame og hennes avdøde mann i 1959, og lite kosmetisk var gjort på dette huset siden da....

Vi har publisert 4 bilder nederst i saken som viser litt hvordan det så ut tidligere, og det var mørkt, trist, mye oransje og brunt, huller i tapet og tak, rett og slett helt forferdelig.

Men da Verdens Barn ringte og fortalte at vi skulle reise til Sør-Afrika senest etter 10 dager, var det mange følelser og tanker som svirret i våre hoder. Stor glede over å få reise til Sør-Afrika og hente hjem deilige og herlige Cecilia Chantal, og samtidig stor frustrasjon over at vi er nødt til å pusse opp nytt hus, selge vårt gamle hus osv.

Cornelias herlige søster tilbød seg å dra i noen tråder for oss, mens vi var borte. Cornelia og søsteren fikk utført noen turer og hvisket en hel del, mens jeg ikke fikk vite noe som helst. Jeg la igjen et visa-kort med hele byggebudsjettet tilgjengelig til min kjære svigerinne, og vi reiste av gårde til Sør-Afrika.

Det å få være i Sør-Afrika var forøvrig utrolig deilig. Vi slapp absolutt alle tanker angående jobb, oppussing og salg av hus, og kunne bare fokusere på familien vår. Ikke et ord ble sagt av noen underveis, annet enn at de ikke fikk noe hjelp av andre da de inviterte til dugnad. Og det var forøvrig også riktig.

Da vi kom hjem var de fleste blant nærmeste familie og venner tilstede med flagg og ballonger og de hadde stelt istand til fest hjemme hos oss. Etter at deilig lunsj og herlige kaker var spist, måtte vi alle gå over til vårt nye hus, for å se hva de hadde klart å få gjort i løpet av tiden vi var borte.

Utenpå er huset helt likt, og det var uansett også planen. Men da vi åpnet døren så vi at den mørke og triste gangen var malt, nytt gulvbelegg var lagt og den heselige trappen også var slipt ned og malt. Da begynte vi å ane noe av omfanget.

Vi ble bedt om å gå opp i 2. etg og der fikk vi gå inn i de herligste soverommene til Samuel og Cecilia. Cecilia hadde fått et fantastisk prinsesserom, mens Samuel hadde fått et herlig gutterom. De forferdelige gulvteppene var borte, gulvene var pusset og malt. Skader på tak og vegger var reparert og alt var helt fiks ferdig. Det var til og med bygd opp vegger for vårt fremtidige nye bad i 2. etg.

Foreldresoverommet var ikke lenger signalgult, oransje, brunt og grønt, men tapesert med den herligste tapet og var helt utrolig bra. 2. etg var fiks ferdig og er klart for innflytting!

Vi fikk gå ned igjen og det første som slo oss var at alle vegger som skulle rives var revet, og dører som skulle fjernes og tettes igjen var ferdig. Til og med alle dører inne i huset er byttet.

Til vår store overraskelse og glede ble vi presentert for et splitter nytt kjøkken, ferdig montert. Det var ny, fin parkett lagt i alle rom i 1 etg, en vegg til var revet til det som skal bli vårt bibliotek, det var åpnet mellom kjøkken og stue for å gi plass til en herlig kjøkkenøy osv osv. Det var nytt, friskt, helt nydelig. Hele huset var ferdig pusset opp!!!!

Move that bus!

Sjokkert og gråtende kunne vi gå rundt og nyte synet av alle rom og hele huset som nå var blitt et nydelig hjem, helt i vår stil. Og ikke minst, vi har fått drømmekjøkkenet akkurat slik som vi ønsket det. Det eneste som gjenstår er litt listing, montering av benkeplate som kommer snart og sette inn de hvitevarene vi har ønsket oss.

Cornelias mor og søster og en god venninne som bor et steinkast unna har arbeidet 3 uker fra tidlig morgen til sen kveld og har stått for hovedarbeidet med god hjelp fra familiemedlemmer og andre venner i nærheten.

Det kan ikke beskrives med ord det vi følte da, ei heller det vi føler nå. Her har et knippe mennesker ofret så utrolig mye for å velsigne oss, så vi kan flytte rett inn i nytt hus. Huset er nærmest smurt inn av kjærlighet og omsorg fra våre venner og familie som har gjort ufattelig jobb.

Vi innser at det er umulig å få takket nok for det som er gjort for oss og vet at vi er priviligerte over å ha en slik familie og slike venner som har gitt så utrolig mye av sin tid for å få dette til. Vi er så utrolig glad i dere alle.

Nå gjør vi oss klar for å flytte inn i vårt nye herlige hjem.













Kjøkkenet har litt montering igjen som dere ser - blant annet benkeplate på kjøkkenøy i samme farge som skapene bak. Samt at vi skal kjøpe inn og få montert en herlig og diger platetopp på øy, et par stekeovner i det store hullet som vist på bildet osv osv. Dette blir jo bare helt herlig



En kul greie med barnerommene er det buede taket














6 kommentarer:

Ine sa...

Oi!! For en snill og flink familie og venner dere har! Det var virkelig lekkert, og det ser ut som de gjorde en grundig jobb! Gratulerer med nytt hus og velkommen hjem! :)

Anonym sa...

Så fantastisk FLOTT og SÅ GLAD på deres vegne!!!!!!!!!!! (de må bare gi en lyd om de vil ta et extreme makeover oppdrag i Bergen også ;)

- Kris

Beathe sa...

Wow!!! Så heldige dere er. Og hvilken fantastisk familie og venner dere har! Det ser kjempeflott ut. Så når vi en vakker dag får tildeling, og forhåpentligvis litt permisjonstid samtidig som dere, kommer vi gjerne på besøk ;-)

Smil fra Bea

svenelia sa...

Vi tar gjerne i mot beslk, Bea!

Satser på at dere er neste par ut...

Etiopia + India = sant:-) sa...

Snufs...jeg ble rørt jeg:-) Jeg pleide aldri bli rørt før....., men det var før jeg fikk barn... For en flott familie dere har! Tenk å komme hjem til den flotte overraskelsen. Det ser kjempefint ut. Gratulerer med nytt hus.

Camilla:-)

Helen sa...

Så fint huset ble, dere har virkelig noen fantastiske mennesker rundt dere.